Șnițele (bătute) de pui

Cu siguranță majoritatea dintre voi au gustat aceste șnițele (bătute le mai spunem noi) și la sigur v-au plăcut. Se fac atât din carne de pui, cât și din vită sau porc. Noi le preferăm anume din carne de pui, se primesc mult mai fragede și molcăluțe. Copiilor mei le plac enorm. De obicei le servim alături de un piure de cartofi cu o salată proaspătă sau cu legume la cuptor. Sunt foarte gustoase atât reci cât și fierbinți.

Ingrediente
Serves: +8
Modul de preparare
60 minsPrint
 • Spălăm pieptul de pui și îl uscăm cu ajutorul prosopului de hârtie. Îl dezosăm și îl tăiem fâșii.
 • Șnițele (bătute) de pui
  Punem fiecare bucată de carne pe un fund, o acoperim cu o bucată de folie alimentară pentru ca să ne fie mai comod să o batem cu ciocanul (astfel ciocanul nu se murdărește și carnea nu se lipește de el). Batem carnea pe ambele părți (iar ca să nu facem mare zgomot, punem sub fund un prosop împăturit în două sau trei ori).
 • Șnițele (bătute) de pui
  După ce finisăm de bătut carnea, într-o farfurie mai adâncă punem ouăle și le batem cu sare și piper. Iar în alta punem făina. Fiecare bucată de carne o trecem pe ambele părți prin făină apoi prin ou.
 • Șnițele (bătute) de pui
  În tigaia încinsă cu ulei punem bucățile de carne și le prăjim pe ambele părți la foc mediu. Periodic va fi necesar să schimbați uleiul din tigaie.
 • Șnițele (bătute) de pui
  Când carnea a căpătat o culoare aurie o scoatem într-o farfurie tapetată cu șervețele de hârtie pentru a absoarbe excesul de ulei.

Poftă bună!

Distribuie prietenilor:
Rating:
( 5 assessment, average 4.6 from 5 )
Gătim Acasă
Lasă un răspuns