Clătite simple pe bază de lapte

Clătite simple pe lapte

Împărtășim cu voi această rețetă simplă de clătite pe bază de lapte. Clătitele se primesc subțiri, ușor aromate, pe care le puteți savura cu diverse umpluturi dulci, cum ar fi : fructe proaspete, diferite topping-uri sau dulceață, cât și cu umpluturi sărate : carne și ciuperci, brânză și verdeață, somon și cremă de brânză etc.

Ingrediente
Serves: +20
per porție:
Calories: 149 kcal
Modul de preparare
60 minsPrint
  • Pentru început punem într-un bol ouăle, sarea și zahărul. Le batem bine cu ajutorul unui tel sau le mixăm cu ajutorul unui robot de bucătărie. Opțional puteți să mai adăugați zahăr în compoziție 1-2 linguri.
  • Adăugăm untul topit și din nou mixăm. După care pe rând turnăm câte un pahar de lapte și câte o lingură de făină, mixăm bine pentru a evita formarea cocoloașelor. Mixăm continuu până vom obține o compoziție fină.
  • Punem la încins tigaia unsă cu puțin ulei sau unt. Când tigaia s-a încins bine, o luăm în mâna stângă și turnăm aluatul, rotind tigaia astfel încât aluatul să alunece pe toată suprafața tigăii. Punem tigaia la foc mediu. Iar când marginile clătite se rumenesc puțin și se desprind de marginea tigăii, e momentul să întoarcem clătita. Așa continuăm cu restul compoziției.

Poftă bună!

Distribuie prietenilor:
Rating:
( 2 assessment, average 5 from 5 )
Gătim Acasă
Lasă un răspuns